Verbeteren begint bij ons, het management. Verbeteren doe je samen.

AMF supportNews

Ja, “leuk” gezegd, en nu?

De lastigste hobbel overwinnen: onze gevulde agenda’s.

Wij kunnen “geduldig” blijven wachten tot wij een keer tijd over hebben. Ik zie dit toch als “je kop in het zand steken”. Willen wij de nodige tijd vrij maken voor structureel verbeteren ontkomen wij er niet aan onze huidige activiteiten te herprioriteren.

Regelmatig en op vaste tijden naar de werkvloer gaan.

Het lijkt efficiënt en effectief om vanachter ons bureau te instrueren en bij te sturen, maar niets is minder waar. Met gesprekken op de werkvloer komen wij te weten wat onze mensen hindert bij het goed doen van hun werk en horen wij waarom de realiteit niet matcht met onze verwachting. Het is belangrijk dat wij ons verdiepen in de processen.

Het beste uit onze mensen halen.

Als wij onze mensen vooral beoordelen (veroordelen) op zaken die niet naar verwachting verlopen, brengt hen dat niet in beweging. Het heeft een averechts en zelf verlammend effect. Wij managers moeten niet voordoen hoe het moet. Wanneer wij hen coachen en stimuleren hun kennis, inzicht en creativiteit in te zetten, zullen zij zich in de gewenste richting bewegen en zelf oplossingen en verbeterideeën bedenken. Zij zijn de expert in hun vak.

Wij zitten nu in een tijd dat veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Veranderingen vragen een directe vertaalslag naar bedrijfsvoering, financiering, inrichting van processen en aansturing van mensen. Elke verandering biedt geweldige kansen om te verbeteren.

Ik ga de uitdaging(en) graag met u aan. Verbeteren doe je samen.

Mail of bel mij vrijblijvend.

Claudia Witlam
info@amfsupport.nl
www.amfsupport.nl
06 16670364

 


Deze publicatie delen?