Het maken van juiste keuzes en het vinden van een goede balans is de uitdaging.

AMF supportNews

Focussen op grote uitgaven kan snel tot besparingen leiden. Welk effect heeft dit op uw organisatie op de lange termijn? Een weloverwogen en goed besparingsplan stelt het realiseren van uw visie en strategische plannen veilig. Wat houdt u tegen ook aandacht te besteden aan het grote aantal kleine uitgaven? Het biedt een interessante, aanvullende “oogst” om naast het “groot liggend en laag hangend fruit” ook meteen het vele “kleine fruit” op te rapen.

Voortuitbetalingen of het verlengen c.q. verkorten van betalingstermijnen kan snel extra cash flow opleveren. Welk effect heeft dit op een gelijkwaardige en duurzame relatie met uw leveranciers en klanten? Op den duur kan dit ook ongewenste gevolgen hebben op het gebied van kwaliteit, levertijd en prijs. Goed doordacht werkkapitaalmanagement helpt verstandige keuzes te maken.

Het minimaliseren van werkzaamheden is een uitstekend middel om te besparen. Welk effect heeft dit op de gewenste “producten” per individueel werkproces, op de andere werkprocessen, continuïteit en lange-termijnresultaten van uw organisatie? Inzicht in processen is essentieel. Het verbinden ervan is noodzakelijk om uw organisatie als systeem succesvol te laten functioneren. Lean tools en -technieken helpen verspillingen te elimineren en uw processen effectiever te maken.

Mensen resultaatgericht aansturen is prima. Doet u dit als “boss” of als “leader”? De “moderne leider” die tussen de mensen staat, wint het van de “oude baas” als het erom gaat mensen effectief, gemotiveerd en duurzaam in uw organisatie te laten functioneren.

Ik ga de uitdaging(en) graag samen met u aan. Stap voor stap.

Claudia Witlam


Deze publicatie delen?