Ik ben rood. Interessant! En nu?

AMF supportNews

Je hebt met je collega’s een training in de DISC-methode gevolgd en iedereen weet nu of ‘ie rood, geel, blauw of groen is. Maar wat doen jullie daar nu mee?

Natuurlijk is het interessant om jouw basiskleur te weten, maar je bent meer dan dat. En jouw collega’s ook. In onze workshop MENGKRACHT kijken we naar jullie ‘kleuren’ (eigenschappen) en hoe we die kunnen mengen, zodat zowel jij als de ander tot zijn recht komt in het team. Hierbij gebruiken we een door ons ontwikkeld mengpaneel en muziek(instrumenten) als middel en metafoor.

Doel

Bewustwording van verschillen in persoonlijkheid, denkwijze en motivatie en het effect daarvan op jullie gedrag en teamresultaten. Verschillen herkennen, respecteren en doelgericht inzetten. Inleven in en rekening houden met persoonlijke voorkeuren (triggers en allergieën). Hoe kunnen jullie met (meer) plezier samenwerken, effectiever communiceren en met meer aandacht en begrip betere teamresultaten bereiken.

Doelgroep

Bestaande teams (vast of tijdelijk), nieuwe teams (in selectiefase tot al samengesteld) en teams met of zonder vaste leider.

Hoe?

Korte theorie (minder dan de helft) vertalen we door middel van praktische oefeningen naar de praktijk. Het accent ligt op kennis delen en interactie: jullie leren van elkaar! We gebruiken muziek als middel en metafoor en een mengpaneel om jullie situatie of project te analyseren, te brainstormen en rollen en persoonlijkheden binnen het team af te stemmen. Het mengpaneel kunnen jullie na de training op de werkvloer gebruiken om inzicht te krijgen in concrete situaties. We gaan samen met plezier aan de slag. Muzikale kennis of ervaring is niet nodig.

Reactie van een deelnemer aan MENGKRACHT:

“De kracht van muziek is dat het de grens tussen verstand en gevoel doet vervagen. Hierdoor krijg je meer oog voor het bedrijf, het team en je collega’s en praat je gemakkelijker met elkaar.”

De trainers

Claudia Witlam: “Muziek is mijn passie. Als twaalfjarige zong ik mijn eerste solo’s en nog steeds beleef ik als sopraansoliste en zangcoach veel plezier aan muziek. Daarnaast heb ik ruime ervaring als (interim) manager en controller. In de training combineer ik mijn cijfermatige, analytische kant met mijn muzikale, mensgerichte kant.”

Hubert ter Meulen: “Muziek maken is communiceren. Voor de beste uitvoering van een muziekstuk is contact maken essentieel. Dat is één van de belangrijkste uitgangspunten van onze workshop. Ik ben opgeleid tot vocalist en afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, waar ik mij heb toegelegd op het toepassen van muziek- en theatermethodieken in trainingen. Ik geef workshops bij bedrijven en instellingen en ben zelf regelmatig op het podium te vinden.”

Maatwerk

Wij leveren maatwerk. De keuze voor de oefeningen stemmen we af op de branche, de samenstelling, de grootte van jullie team en -zolang dat nodig is- met inachtneming van coronamaatregelen.

Meer weten?

Bel 06 – 16 67 03 64 of mail info@amfsupport.nl

#mengkracht #coaching #teambuilding #teamontwikkeling #samenwerken #kantoorwerk #communicatie #plezierophetwerk #workshop #training #DISC #Q4 #zeshoeden #maatwerk #muziek #vernieuwend #anderhalvemeter #reconnect #muziek


Deze publicatie delen?